fbpx

Üritused Lottemaal

17.10 kell 19:00
MARGUS TABORI MAMMA LOOD LOTTEMAA KOHVIKUS

Etendus toimub Lottemaa kohvikus. Teemaparki sissepääs peaväravast.
Autode parkimine Lottemaa sissepääsu vahetus läheduses.
Kohviku uksed avatakse 17:30, etendus algab 19:00 ja toimub kahes vaatuses.
Avatud on kohvik.
Laudade eelbroneerimist ei toimu. Varem tulijatele paremad kohad!

Margus Tabori jutustatud ja kuulsaks mängitud hiiukeelsed „Mamma lood“ on päriselust, peategelaseks Marguse vanaema Mamma. Lustakas lavastus on Tabori hiiu-keelsed meenutused oma teravmeelse, kuid siira vanaema tegemistest ja ütlemistest. See ei ole klassikaline teatritükk, mis paberile kirja pandud ja siis pähe õpitud. Margus Tabori esitatud lugude valik sünnib improviseerides ja on kohati nagu dialoog publikuga. Näitleja usub, et lood toovad vaatajatele meelde ka nende endi vanavanemad.

“See on kummardus sellele põlvkonnale, kes mind kasvatasid, kus me kasvasime. Selleks ei pea olema tingimata hiidlane, ei pea kasvama Hiiumaa Mamma juures. Nendel inimestel, kes käivad vaatamas ja kuulamas neid lugusid, neil tekib lihtsalt see paralleel, assotsiatsioon,” on Margus Tabor öelnud. Kõigil on olnud oma mamma, kelle Tabori pildikesed ja lood silme ette toovad.

Inimestelt ainult kiidusõnu saanud etenduse kohta oleks Mamma ise Tabori sõnul öelnud selgelt, et seal küll midagi vaadata pole!
„Mamma oleks öelnud, et seisad siin hoovi taga, no mis asja on siin vaadata! Mis asja on siin rääkida! Üks va tola inimene, räägib vanast naisest! Keda selline asi huvitab,“ naeris Tabor.

 

 

 


26.10 kell 13:00
LOTTEMAA LAULAB: KUU JA KUKESEENED
PLAADIESITLUSTUURI AINUKE PÄRNU KONTSERT

Etendus toimub Lottemaa kohvikus. Teemaparki sissepääs peaväravast.
Autode parkimine Lottemaa sissepääsu vahetus läheduses.
Kohviku uksed avatakse 11:30, etendus algab 13:00.
Avatud on kohvik.
Laudade eelbroneerimist ei toimu. Varem tulijatele paremad kohad!

Leiutajatekülas elatakse ja tehakse kõike suure lustiga!

Kevadel laulab ritsikate koor lillemäel lilled õitsema ja leiutajad leiutavad uusi ja vahvaid leiutisi suureks suviseks Leiutamisvõistluseks. Suvel mängitakse palju lõbusaid mänge ning vahepeal kihutab Lotte oma sõpradega porgandist raketiga ka Kuule. Sügisel vaadatakse pimedatel õhtutel langevaid tähti ning taevas siravat kuud, korjatakse kõik koos kukeseeni ning süüakse Lotte ema küpsetatud seenepirukat. Talvel, kui hanged on pehmed ja valged ning kodudes võbeleb küünlaleek, on laste unenägudes ikka kevadlilled, suvepäike, langevad tähed, sügisseened ja imeilusad mälestused!

Nõnda see elu Leiutajatekülas veereb.

Ootame Sind 6.-27. oktoobril koos meiega kontserttuurile, kus esitleme oma tuliuut ja sügisest särisevat plaati Kuu ja kukeseened.

6. oktoober kell 16 – Kultuurikatel (Kidsfest)
11. oktoober kell 17 – Rapla Kultuurimaja
12. oktoober kell 13 – Kose Kultuurikeskus
13. oktoober kell 13 – Rakvere Teatri väike saal
18. oktoober kell 17 – Võru Kannel
19. oktoober kell 13 – Sakala Keskus
20. oktoober kell 13 ja kell 16 – Aruküla Rahvamaja
26. Oktoober kell 13 – Lottemaa kohvik
27. oktoober kell 13 – Valga Kultuurikeskus

 

 

 


17.11 kell 11:00
LOLALA KONTSERTETENDUS LOTTEMAA KOHVIKUS

Etendus toimub Lottemaa kohvikus. Teemaparki sissepääs peaväravast.
Autode parkimine Lottemaa sissepääsu vahetus läheduses.
Kohviku uksed avatakse 9:30, etendus algab 11:00.
Avatud on kohvik.
Varem tulijatele paremad kohad.

Perebänd LOLALA tuleb meile külla!
YouTube’s tuntust kogunud lastelaulude kanali LOLALA Anna ja Arian pääsesid ekraanilt välja ja tulevad koos meiega laulma, tantsima ja mängima. Esitusele tulevad kõigi lemmikud “Krokodill Villi”, “Potilaul”, “Proovin uusi asju”, “Koristamise laul” ja paljud teised. Kindlasti saab kuulda ka laste palavalt armastatud laule nagu “Meie talu loomad”, “Jänku laul”, “Suur ja väike” ja teisi hitte.

Lolala on Anna Kuchinsky ja Arian Levini pere südameprojekt, mis sai alguse detsembris 2019, kui nende esimene laps oli vaid 6-kuune. Kuigi Lola sündis laulja-lauluõpetaja ja helilooja perre, oli värskete vanemate lastelaulude repertuaar peaaegu olematu. Kuna oskuste ja kogemuste pagas oli piisav, otsustati laulud lapsele hoopis ise kirjutada. Tundus, et nõudlus uute lastelaulude järgi võib olla ka teistel vanematel, nii et laulud jagati ka YouTube’s. Siit saigi alguse Lolala teekond!

Tänaseks on Lolala õpetlikud laulud palavalt armastatud väikelaste seas ja neid on interneti avarustel kokku kuulatud üle 25 miljoni korra!