fbpx

LOTTEMAA MUUSIKALID

SIIT LEHEKÜLJELT LEIAD TÜKIKESE LEIUTAJATEKÜLA PÕNEVATEST TEGEMISTEST ILMA KODUST LAHKUMATA.
NAUDI MEIE ANDEKATE NOORTE NÄITLEJATE POOLT LOODUD JA LAVASTATUD KOGUPERE MUUSIKALE TELIA TV VAHENDUSEL

MUUSIKALIRIIUL

On igaüks meist leiutaja

Juba aastaid on Leiutajatekülas olnud komme, et varavalges ajab kärbes Jaak suure lärmiga kogu küla üles ja õhtuti sama suure lärmiga magama. Kuid päevad pole vennad, õhtutest rääkimata.

Käes on õhtu, mis on erilisem kui teised, sest juba järgmisel päeval on iga-aastane Leiutamise võistlus. Ja ega seegi õhtu ilma viperusteta möödu! Rebaste majas seisab Julia tuliselt oma tõekspidamiste eest, Sigade majas on seaema Helmi hädas oma pere ja traditsioonidega, Lotte kodus meenutatakse vanu aegu ja Adalbert palub Sofil teha taaskord võimatut.

Kõigile ootamatult ilmub võistlusele ka külale tundmatu rebane, kes kogu võistluse pea peale keerab…

Kuidas olukord laheneb, saab näha ja kuulda juba muusikalis!

 

 

 


Lottemaa muusikal: Leiutajateküla ununenud unistused!Leiutajateküla ununenud unistused

Leiutajatekülas kulgeb elu mõnusal ja argisel moel – kes leiutab, kes harjutab pilli, kes otsib seiklusi ja kes ootab laupäevaõhtust simmanit. Nii nagu ikka Leiutajatekülas, juhtub ka kõige igapäevasema käigus midagi üllatavat ja põnevat. Veidra külalise saabumine simmanile on ühteaegu nii üllatav, kui ka põnevaid küsimusi tekitav.

Kas peab alati tegema seda, mida juba aastasadu on tehtud?
Kas peab alati nägema maailma just ühest kindlast nurgast?

Uudishimu teeb elu huvitavaks! Leiutajateküla elanikud otsustavad leiutada omale uued unistused, põnevad kombed ja aegumatud traditsioonid. Suures uuenduste tuhinas unustatakse aga ära vanad soovid ja unelmad ning alati krapsakas koeratüdruk Lotte, püüab seda olukorda päästa.

Kas see aga õnnestub!

 

 

 


Dr Ave pulm

Jänes Mihkel on ärevil. Kas dr Avel on ikka meeles, et ta lubas talvel temaga abielluda?
Mihkel on juba kõik sõbrad ja sugulased pulma kutsunud, aga Ave pole ikka veel oma kindlat „jah“ sõna öelnud ning ega pulma kuupäevgi veel paigas pole.

Avel on aga käed-jalad tööd täis ja tal pole aega pulmadele mõelda. Iga muhk vajab ravi ja iga vill leevendust.

Kas jõutakse otsusele?
See selgub etenduses.

 

 

 


Lotte ja Roosi reis kuule

Hommik algab Leiutajatekülas tavapäratult. Öösel pole külarahvas hästi maganud. Kuu nägi välja nagu pirakas ja sädelev pannkook ning sealt kostus imelikke hääli. Jänes Adalbert vähkres terve öö ühelt küljelt teisele ja luges porgandeid. Kärbes Jaak sahmis aga nii hullusti, et ka tema kallis naisuke Ruta ei saanud sõba silmale. Vana rännukoer Klaus istus oma kohvris ja pidas omakeskis aru, kuidas õigeid vastuseid saada ning hüljes Leo üritas paadikuuri katuselt pikksilmaga kuu pinda tabada. Hommikuks oli kõigil väsimus nii suur ja tukk peal ning ega see toriseminegi enam kaugel polnud.

Õnneks elab kärbes Jaagul vana klassivend ja sõber porikärbes Juku Kuul. Juku lendas sinna pappkarbist raketiga ja kirjutab praegu Kuul olles raamatut. Kirjanikel on vaja ju ikka väikest vaheldust.

Seda, et Kuul on imelikud lood, on külarahvas ühiselt mõistnud, ent kas kärbes Jaak saab porikärbes Jukult informatsiooni Kuul toimuvast ja kas see mõjutab ka Leiutajateküla igapäevaelu ning kas nutikas koeratüdruk Lotte taas midagi põnevat välja mõtleb, saad näha juba muusikalisest lasteetendusest.