fbpx

Laupäeval, 9. märtsil toimub Lottemaal 2024. aasta suvehooaja näitlejate casting, kus tihedas konkurentsis valitakse ühtekokku paarkümmend noort ja andekat, kes hakkavad teemapargis kehastama Lotte lugudest tuttavaks saanud tegelasi. Casting-uga algavad 3 kuud kestvad ettevalmistused 8. juunil startivaks suvehooajaks.

 

Lottemaa teemapargis on väga suur rõhk teatril ja etenduskunstidel. Igal suvel on programmis 5  ja talvel 4 uut etendust, lisaks töötoad ja erinevad mängud. Suvehooajal saab tööd 70 näitlejat, kellest igapäevaselt on platsil erinevaid rolle täitmas 30. Hooaja ettevalmistamisega alustatakse traditsiooniliselt juba jaanuaris uute näitlejate casting-u väljakuulutamisega. Umbes 1 kuu on huvilistel aega saata endast tutvustus ning motivatsioonikiri selgitusega, miks kandideerija just Lottemaal töötada soovib. “Noorte kiituseks pean ütlema, et nad võtavad seda kandideerimist väga tõsiselt ja enamik kandideerijaid on pool oma elu tegelenud näitlemise, muusika ja tantsuga.” kommenteerib Lottemaa programmijuht Hana Kivi.

 

Kutse casting-ule saab peaaegu 100% soovijatest, kelle hulgast peab oma valiku tegema viieliikmeline žürii, kuhu kuulub üks Lotte lugude loojatest Janno Põldma, programmijuht Hana Kivi ning kolm legendaarset Lottemaa näitlejat – Wanda-Helene Ollep, Marta Lotta Kukk ja Kethlin Hiis.

 

“Lottemaa on koht inimestele, kes on krutskeid täis, hea südamega ning tulvil teotahet. Siit saab tuule tiibadesse, ohtralt esinemis- ja lavakogemust, suhtlemisoskuse ja -julguse. Mina leidsin Lottemaalt sõbrad kogu eluks ja hulga mõttekaaslaseid, kellega peadpööritavaid ideid ellu viia.” jagab Marta Lotte Kukk enda kogemust Lottemaal töötamisest. “Usun, et leiame ägedat lisa juba praegu nii energilisele seltskonnale!” lisab Kukk.

 

Casting on üsna pingeline. Enda tutvustamiseks ja silma paistmiseks on igal noorel kõigest 10 min. See on lühike aeg, kuid just nii jäävadki pinnale parimad. “Eelkõige ootame me noortelt loomingulisust, eneseväljenduse oskust, Lotte teema tundmist, silmist kiirgavat tahet näitlejaks saada, tiimitöö tunnetust ja muidugi julgust.” avab Kivi žürii ootuseid. “Meie casting-utel on aktiivseid ja andekaid tüdrukuid alati kordades rohkem, kui poisse. Kandideerivatel poistel on aga suuremad võimalused valituks saada, sest neid on vähem aga ägedaid mehiseid karaktereid on Lottemaal küllaga!”

 

Peale castingut algab 3 kuud kestev koolituste ja proovide periood. Näitlejad läbivad häälekooli, mida viib läbi kõrgema lavakooli õppejõud ja näitleja Chritopher Rajaveer. Toimub mängude koolitus, mida viib läbi Lottemaa 10-aastase staažiga näitleja Triinu Paabut. Lottemaa kauaaegse staarnäitleja Kristjan Laasi juhendamisel läbitakse mitmeid noore näitleja praktilisi koolitusi, Selgeks tuleb õppida ja lavaküpseks vormida Janno Põldma poolt kirjutatud etendused. Vihjeks võib öelda, et Leiutajatekülas on tulemas eriti pidulik suvi. Tähistamiseks on põhjust! Tuleval suvel saab Lottemaa 10 ning kohemaid on ka jänes Adalberdil juubel. Leiutajatekülas on juba kord nii, et kõikidel elanikel on võimalik elus 3 korda juubelit pidada ja millal ta seda teeb, on elaniku oma otsustada. Sellel suvel otsustas pidada oma juubelit jänes Adalbert. Kui aga Adalbert juba mängu tuleb, siis see tähendab alati ohtralt sekeldusi, seiklusi ja ootamatuid püänte, kuhu teemapargi külastajad osavalt kaasa haaratakse.

 

Lottemaa on avatud 8.06-30.08.2024. Külastajaid oodatakse iga päev kell 10:00-18:00 ja päeva jooksul võõrustatakse keskmiselt 1000 inimest üle maailma.