fbpx

Lottemaa SUUR LEIUTAMISVÕISTLUS 2022 on jõudnud oma esimese verstapostini. 13. märtsi südaööl kukkus tööde esitamise tähtaeg. Sellel aastal esitasid väikesed leiutajad võistlusele kokku 108 imetabast leiutist. Konkursile olid oodatud kõik lapsed alates lasteaiast kuni 12. klassini. Osaleda võisid ka kutsekooli õpilased, huvikoolide ja huviringide lapsed. 

 

Leiutajateküla vanematekogust koosnev žürii tegi usinasti tööd, pidas maha mitmeid külakoosolekuid ja nõupidamisi ning 21. märtsil avaldati kümme leiutist, keda ootab ees poolfinaal, mis toimub 28.03.2022 ja mille salvestust saab jälgida Lottemaa Facebooki lehel.

 

10 poolfinalisti on:

🛠 Mia-Mari Hobolainen leiutisega Jäätise söömise pink

🛠 Lisandra Kask leiutisega Kallimasin

🛠 Erik Nõmm leiutisega Lottemaa karaokela 

🛠 Marta Lenna Mutso leiutisega Lõhnamuundur 

🛠 Henri Kõue leiutisega Maasikatossumasin 

🛠 Elinore Ilves leiutisega PAImasin

🛠 Liisa Loik leiutisega Peomasin 

🛠 Mirte Eliise Metsalu leiutisega Sigadepere padja heitja

🛠 Stefan Feldman leiutisega Sünnipäevamasin

🛠 Magnus Erik leiutisega Üllatuste kapp Jagaja

 

Pärast poolfinaali jääb kümnest leiutisest alles vaid viis. Finaliste ootab ees avalik hääletus ning rahva lemmikust saabki SUUR LEIUTAMISVÕISTLUS 2022 VÕITJA. Oma lemmiku poolt saab hääletada 28. märtsist 5. aprillini ning seda tasub kohe kindlasti teha – kõigi vastanute vahel loositakse välja Lottemaa piletid.

 

Juba 6.aprillil selgubki võidutöö ja 3 parimat leiutajat, keda ootavad ees magusad auhinnad:

  • Viis finaali pääsenud võistlustööd premeeritakse Lottemaa piletitega ja kutsega Leiutamisvõistluse pidulikule lõpetamisele 2022 aasta suvel.
  • Kolme parima leiutise autorid saavad koos oma perega külastada Eesti kõige ägedamaid pereatraktsioone!
  • Võitjat ootab aga ees auhind, mille ta saab ise valida – Tallinki kruiis STOCKHOLMI koos Gröna Lund külastusega või laevapiletid HELSINGISSE ja Linnanmäki lõbustusparki! Lisaks ehitatakse võidutöö Lottemaa püsiatraktsiooniks kõigile külastajatele inspiratsiooniks ja uudistamiseks.

 

Leiutise pidulik avamine toimub SUUR LEIUTAMISPÄEV 2022 üritusel 19.06.2022 Lottemaal!

 

Leiutamine teeb elu huvitavaks!